Ik wil een nieuwe border op het zuiden. Kunnen jullie mij helpen?+

Zet de maten van de tuin op papier. Maak even een paar foto's van de situatie, ook van het huis en kom er mee naar ons tuincentrum. wij kunnen u meestal direct adviseren. Ook kunnen we een beplantingsplan maken. 

Het water van mijn vijver is vertoebeld. Wat nu?+

Je moet regelmatig de kwaliteit van het vijverwater controleren. Dit kun je zelf doen, mbv een vijvertestset. Je kunt ook naar ons tuincentrum komen, waar we het gratis voor u controleren. We kunnen dan meteen de middelen laten zien, welke nodig zijn om het probleem te verhelpen. Neem een potje(100cc) vijverwater mee.

Ik wil mijn mijn gazon vernieuwen met graszoden. Hoe moet ik dat doen.+

Het oude gras dient verwijderd te worden. Je kunt de zoden eraf steken of diep onderspitten. Na het spitten moet de grond met de voeten aangelopen worden. Dan egaliseren en bekalken. De grond moet 1 a 2 cm lager liggen dan de stoep. De graszoden leggen en bemesten met een langwerkend meststof(biogazon azet). De eerste weken moet regelmatig besproeid worden, zodat het nieuwe gazon goed aan slaat. Voor het bekijken van een instructiefilm. Lees meer...

Ik heb een coniferen haag. Wanneer is de beste tijd om deze te snoeien+

De beste tijd om coniferen te snoeien is vanaf mei tot aan september. Later in de tijd is er kans op invrieze. Planten hebben tijd nodig om te herstellen. En dan kan er vorst komen.