Vijverafdeling

Op onze vijverafdeling vindt u alles voor de aanleg van uw vijver. U kunt terecht voor Koikarpers, steuren en meer van dit soort hoogwaardige en zeer interessante waterbewoners. Net als voor beplanting onder en boven het water, moerasplanten en vijverbeschoeiingen.

 

Voor de zelfbouwer is de vijverafdeling een must: hij vindt er letterlijk alles op dit gebied. Van geijkte(!) watertesters tot grondzeilen, van kleine pompen tot professionele filterinstallaties. U kunt verder uit een ruim assortiment vijververlichting en allerlei decoratieve elementen kiezen.

 

Misschien is de deskundigheid van de medewerkers wel de meest belangrijke factor die een bezoek aan deze afdeling meer dan de moeite waard maakt.

 

Want een goede vijver aanleggen is makkelijker gezegd dan gedaan. De biotoop moet zo dicht mogelijk worden benaderd zodat de vijver zonder of met zo min mogelijk hulp van buitenaf volledig zelfstandig kan voortleven. Is de basis goed en blijft het water ondanks dat toch niet helemaal helder, dan schuilt de oplossing vaak niet meer dan in het toevoegen van een enkel ingrediënt. U kunt uw water gratis bij ons laten testen, zodat u op de hoogte blijft van de conditie van uw vijver. Ook kunnen wij u adviseren over de combinatie en hoeveelheid vissen, zuurstofplanten en het voorkomen van ziektes in uw vijver.

 

Daarom is een goed advies voordat u met de vijver start erg belangrijk. Op de vijverafdeling schroomt men er niet voor als het nodig is ook bij u thuis de situatie op te komen nemen en u gericht van advies te dienen!